diumenge, 13 de desembre del 2009

LA MUSSARRA

Sun, Dec 13, 2009 - 58.20 km [Ciclismo]
58.20 km en 03:41:49 horas a 15.73 km/h

Avui m'he decidit a provar l'aplicació Nogago i fer navegació amb ella seguint un track que anava cap a la Mussarra per Navarcles i que tornava per la part de la riera. Així doncs, calia anar sense presses per veure qué tal funcionava l'aplicació i per gaudir dels camins que no havia fet mai.
Hem sortit a les 11.30 del matí aproximadament i feia un fred (3 ºC ) i un ambient més aviat semblant al que pot fer un dia a primera hora del matí. Així doncs, hem fet tota la ruta amb bastant fred sense passar de 6 o 7 ºC.

La primera part de la ruta si que era coneguda ja què hem seguit el camí GR4 que ja ens porta cap al pont vell de Navarcles. Allà, ja tenim la marca del GR3 que va cap a Monistrol de Calders, però aviat he vist que no era el camí que tenia jo al track, o sigui que ràpidament deixem la seva pista i anem direcció a la pista que agafem a la zona del polígon. Allà comencem a seguir la pista i en el primer encreuament els cartells ens fan despistar i ens equivoquem dos cops del camí. Llàstima ja què el Nogago funciona molt bé i va pitant cada 100 m aproximadament sempre que vas sobre el camí bó. Al final hem deduït que tot i que el cartell està ok, el track passa per darrera per evitar passar per una masia on suposo que deuen tenir gossos. Un cop hem vist com funcionava el Nogago, no hem tingut pèrdua fins arribar al cim de la Mussarra, on per cert, feia bastant més fred. A part, a mig camí recuperem les marques del GR3, o sigui que encara més fàcil.

Un cop fet el cim, des d'on tenim bones vistes de Talamanca, agafem el trencall que ens porta precisament fins a Talamanca. El primer tram és de baixada, però el segon tram és bastant trencacames i molt tancat, la qual cosa fa que entre el fred i la humitat, el terreny estigui enfangat i força trencat i es faci molt pesat. Tot i així sabem que anem pel camí correcte i seguim fent pedals per arribar a la carretera Talamanca-Navarcles. Un cop aquí ja ens coneixem el camí i baixem fins a Sant Benet de Bages per arribar a Sallent per la Ruta del Terme.
Ha estat una ruta que m'ha agradat molt ja què és tot pista bona i amb bons paisatges. A part, és una zona que no conec i amb els camins d'avui podré obrir-ne d'altres per acabar fent algun track que m'acosti a l'Estany i a Moià.
En una setmana hem fet el Cogulló i la Mussarra, pel que suposo que la setmana vinent farem alguna cosa mes tranquila.
Per últim, recomano a tothom fer servir el Nogago per fer navegació ja què va perfecte per no perdre't i coneixer nous camins!